Computorium

Blog

iPad Pro kost 276 euro om het te laten maken

iPad Pro kost 276 euro om het te laten maken

Uit onderzoek van IHS blijkt dat de iPad Pro relatief goedkoop is om te maken. De productiekosten bedragen respectievelijk  276 euro, waarmee de winstmarge voor Apple rond de 70 procent ligt.

ipad-pro-kosten

iPad Pro

iPad Pro kost Apple 276 euro

Om de iPad Pro wifi met 32GB te maken betaalt Apple ongeveer 276 euro. Dat is veel minder wat de consument betaalt voor een iPad Pro. De nieuwe grote iPad kost 919 euro. Per verkochte iPad Pro maakt Apple ongeveer 643 euro winst, maar er komen natuurlijk nog research & development-, software-, marketing- en distributiekosten.

De kleine broertje van iPad Pro, de iPad mini komt uit op 188 dollar. Dat zijn de kosten van het wifi-model met 16 GB. Deze tablet wordt verkocht voor 329 dollar. De kosten bedragen dus 57,1 procent van de verkooprijs.

Kosten iPad Pro reparatie

Wat zal de iPad reparatie kosten van de iPad Pro ongeveer worden? Helaas is het nog onbekend hoeveel het gaat kosten om een iPad Pro scherm te gaan vervangen. Natuurlijk adviseren wij onze klanten om een verzekering aan te sluiten bij het aanschaffen van de iPad Pro.

Prijzen iPad Pro in Nederland

  • 32GB iPad Pro: €919
  • 128GB iPad Pro: €1099
  • 128GB iPad Pro met 3G/4G: €1249

Apple Pencil

Je kunt de iPad Pro op nieuwe manieren bedienen. Apple heeft een speciale drukgevoelige Apple Pencil (€109) uitgebracht, die alleen werkt op het scherm van de iPad Pro. Er zijn al langer styluspennen voor de iPad op de markt, maar bij de Apple Pencil is er sprake van echte drukgevoeligheid. Omdat er tweemaal zoveel sensoren in het scherm van de iPad Pro zitten, kun je met de Apple Pencil veel nauwkeuriger werken. Hou je van schetsen, tekenen, kalligraferen en handgeschreven notities, dan zal de iPad Pro met Apple Pencil goed bij je passen.

Heeft u al een iPad Pro gekocht? Zo ja wat vind u ervan?

 

 

Leave a Comment (0) ↓
×